top of page
Formosa
CAT

Feliu Formosa i Torres (Sabadell, 10 de setembre de 1934) és un poeta, traductor i home de teatre català. Va estudiar filologia romànica a la Universitat de Barcelona. Posteriorment amplià els estudis a Heidelberg (Alemanya) i destacà pels seus treballs sobre la germanística.

Ha traduït obres dramàtiques de Thomas Bernhard, Bertolt Brecht, Tankred Dorst, Friedrich Dürrenmatt, Henrik Ibsen, Friedrich Schiller, Arthur Schnitzler, Botho Strauss, August Strindberg, Ernst Toller, Anton Txékhov, entre molts altres autors; poemes de Georg Trakl, Goethe i François Villon; narrativa de Thomas Mann, Hermann Hesse, Robert Musil, Heinrich Böll, Franz Kafka, Joseph Roth o Heinrich von Kleist; i assajos de Lessing i Peter Weiss, entre d'altres.

Al llarg de la seva carrera ha rebut diversos guardons i distincions, entre els quals destaca el Premi Carles Riba de poesia per Llibre dels viatges (1972), el Premi Crítica Serra d'Or de memòries per El present vulnerable (1980), el Premi Ciutat de Palma-Joan Alcover de Poesia en Català per Amb efecte (1986), el Premi Lletra d'Or per Semblança (1987), el Premi Nacional de traducció de les Lletres Espanyoles concedit pel Ministeri de Cultura (1994) i el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2005).

L'any 1988 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi i el 2007 li concediren el Premi Nacional de Teatre per una dedicació fidel, rica i completa al teatre català, concedits ambdós guardons per la Generalitat de Catalunya. El 2012 va rebre la Medalla de la Ciutat de Sabadell al Mèrit Cultural.

Feliu Formosa

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page