top of page
Dimitriadis
CAT

Dimitris Dimitriadis

Dimitris Dimitriadis (Tessalònica 1944) és un dels dramaturgs més importants del panorama teatral contemporani.

 

Dramaturg, assagista, poeta i traductor de nombrosos autors com Shakespeare, Tennessee Williams, Samuel Beckett, Jean Genet o Marguerite Duras, ha escrit novel·les i una trentena d’obres de teatre. També és l'autor d'assajos sobre el text escènic (El Teatre en escrit o El drama de l'univers) i dels volums poètics Catàlegs.

 

La seva primera obra, El preu de la revolta al mercat negre, va ser muntada l’any 1968 per Patrice Chéreau. Diverses de les seves obres han estat escenificades per Anne Dimitriadis, Stefanos Lazaridis, Yannis Houvardas, Yannis Kokkos o Giorgio Barberio Corsetti.

 

Durant l’etapa d’Olivier Py al Teatre Odéon de París, es consagrava cada temporada a un autor «major» de la dramatúrgia contemporània europea. L’any 2009, l’autor protagonista de la temporada va ser Dimitris Dimitriadis.

 

El 2014 Albert Arribas va estrenar en català el seu text Moro com a país al Teatre Nacional de Catalunya, interpretat per Màrcia Cisteró. L'obra és una de les seves peces més celebrades, la qual no ha deixat de ser objecte de nombrosos muntatges que han acabat situant-lo entre els títols teatrals més importants de la segona meitat del segle xx.

 

Al Festival d’Avinyó de l'any 2014 es va representar un dels seus darrers textos a càrrec de Dimitris Karantzas, O kyklismos tou tetragonou (L'encercladura del quadrat).

Una bona part dels seus textos són accessibles en francès, i es troben publicats sobretot a Les Solitaires Intempestifs.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page