Crítiques
SELECCIÓ_EL JARDÍ_006.JPG

«Avui he tingut la sort de poder veure El Jardí. Els textos de la Lluïsa Cunillé no són d'aquest món. A l'Arribas el necessitem com el pa que es menja i la Màrcia Cisteró
i l'Antònia Jaume enlluernen que fa por.»

(Berta Giraut, poeta i actriu)

 

«D’intensitat aclaparadora i frapant. Aneu-hi.»

(Miquel Curanta, director de l'Institut Català de les Empreses Culturals)

«Ha estat un plaer anar a la Sala Beckett a veure El Jardí de Lluïsa Cunillé, amb Antònia Jaume i Màrcia Cisteró»

(Mònica Ibàñez, cap de coordinació d'exposicions del CCCB)

«Al carrer hi ha por, notícies desastroses i presses. En canvi, ahir a la Sala Beckett hi vaig trobar una conversa pausada, silencis, poètica, una peixera i dues grandíssimes actrius. Em va sentar de meravella veure El jardí de Lluïsa Cunillé amb Màrcia Cisteró i Antònia Jaume!»

(Clara Narvion, periodista)

«Quants horrors hi ha enterrats sota els jardins d'Europa? I com d'invisibles als ulls dels altres ens pot tornar el dolor? Colpidora, El jardí de Lluïsa Cunillé dirigida per  Albert Arribas a la Sala Beckett. I que bones, Màrcia Cisteró i Antònia Jaume!»

(Laura López Granell, editora de Godall Edicions)

CAT

Crítiques

«Si el texto ya es de por sí un gran estímulo, la dirección de Albert Arribas hace de esta función un pequeño acontecimiento. El resultado es chocante, hipnótico»

«Albert Arribas ho ha tornat a fer. La unió del seu món o, el que vindria a ser el mateix, l’univers ètic i estètic de Centaure Produccions amb un text de Lluïsa Cunillé prometia emocions fortes. I a fe que amb El jardí ho ha aconseguit. A la Sala de Dalt de la Beckett té lloc, cada vespre, una cerimònia escènica, un ritual sagrat, una missa negra i laica. En escena, dues bèsties descomunals: Màrcia Cisteró i Antònia Jaume. Quina colla, la colla de l’Arribas.»

«Lo onírico en la forma para plasmar la podredumbre de los sumideros de la política social. El poder de la sugestión en manos de un inspiradísimo y compenetrado equipo.»

«La proposta més estimulant que hi deu haver ara mateix a la cartellera»

«Darrere les dues funcionàries hi ha un món de precarietat, fràgil, vulnerable, que les arrossega com a víctimes i que, potser, els atribueix un paper d’agressores. Cisteró i Jaume executen una interpretació introspectiva que atrapa l’espectador»

«La vida d’aquesta funcionària no ha estat fàcil. La seva renúncia l’emparenta amb l’inquietant misteri del Bartleby de Melville, que la mallorquina Nies Jaume il·lustra amb una obscuritat penetrant i captivadora.»

«Cunillé, al llarg de les trobades entre les dues dones, ofereix una molt bona mostra de la fascinant qualitat que ofereix la seva escriptura quan es mou a través dels diàlegs que no acaben de ser-ho, i en els quals les paraules semblen agafar formes metafòriques, i les frases semblen presentar  una condició metonímica. »

«Estupendas actrices.»

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle