Arribas

© Paco Amate

Albert Arribas

Director escènic, dramaturg i traductor teatral. Els seus treballs s’han exhibit a espais com el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Lliure, La Seca – Espai Brossa, la Sala Beckett o el Teatre Akadèmia, i a festivals com el Grec de Barcelona, el Temporada Alta de Girona / Salt o la Mousson d’Eté a França. Actualment forma part de l’equip de direcció artística del Teatre Nacional de Catalunya com a assistent literari i com a membre del comitè de lectura.

Entre els seus darrers muntatges destaquen els espectacles de la pentalogia a partir de Santiago Rusiñol Orationibus #SR (Sala Hiroshima, 2017), Annus irritabilis #SR (TNC, Sala Gran, 2018) i Illud Mysticum #SR (Hiroshima, 2019), Actes obscens en espai públic de Davide Carnevali (TNC - Grec Festival, 2017); l'espectacle de set hores F.R.A.U. a partir del Quadern del frau d'Albert Balasch (dramatúrgia i direcció, Grec Festival de Barcelona i Festival Temporada Alta, 2016); l’espectacle Vergonya eterna sobre l’escàndol d’Àngel Guimerà a l’Ateneu Barcelonès (dramatúrgia i direcció en col·laboració amb Ferran Dordal, Ateneu Barcelonès, 2016); Selecció (text i direcció, La Seca – Espai Brossa, 2015); l’espectacle de creació Sala de miralls, a partir dels últims dietaris de Feliu Formosa (dramatúrgia i direcció, TNC, Sala Petita, temporada 2014/15); Moro com a país, de Dimitris Dimitriadis (direcció, TNC, Sala Tallers, temporada 2013/14), El cant de la gorgona (text i direcció, La Seca – Espai Brossa, 2013) i Si Déu és bellesa, la bellesa existeix?, dirigida per Alícia Gorina (dramatúrgia, Festival Grec, ‘13).

Així mateix ha signat la dramatúrgia de Solitud (TNC, 2020, direcció d'Alícia Gorina), In Wonderland (Festival Grec - Teatre Lliure, 2019, direcció d'Alícia Gorina), i és autor, juntament amb Lluïsa Cunillé i Josep Maria Miró, de la dramatúrgia de Per començar, sarsuela! (TNC, Sala Gran, temporada 2014/15) i de l’espectacle Llibràlegs, segona edició, juntament amb Victoria Szpunberg, Marc Rosich i Llàtzer Garcia (direcció de Jordi Prat i Coll, Festival Temporada Alta, 2015).

Entre els autors teatrals que ha traduït cal destacar Sarah Kane, Antonio Tarantino, Valère Novarina, Edmond Rostand, Davide Carnevali, Tony Kushner, Sarah Berthiaume o T. S. Eliot.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle