top of page
Presentació

Presentació

LEAR. La caça de l'home d’Albert Balasch és una tragèdia contemporània inspirada en el rei Lear i el llibre de Cohèlet, on la veu del vell fracassat dialoga amb la seva consciència i amb un cor que l’enfronta als seus dubtes existencials i el qüestiona sobre el seu destí i sobre el sentit final dels seus fracassos.

 

El festival Shakespeare va acollir en dues ocasions una lectura d’aquest text a càrrec de Mario Gas, que ara encarna Oriol Genís sota la direcció d'Albert Arribas. L'espectacle va formar part de F.R.A.U., una obra de set hores sense pausa guanyadora del Premi Quim Masó 2015 i estrenada al Grec Festival de Barcelona, que concloïa amb aquesta tragèdia de Balasch.

Oriol Genís és l’actor amb qui Arribas ha treballat més sovint al llarg de la seva vida professional, en un seguit de projectes que sens dubte han marcat la trajectòria recent d’Oriol Genís com a actor, i que l’han convertit en una de les veus més singulars del nostre panorama teatral, amb treballs com Vespres de la Beata Verge d’Antonio Tarantino o Sala de miralls a partir dels dietaris de Feliu Formosa.

Si el treball de Sala de miralls, amb Oriol Genís, Mònica Almirall i Marta Ossó, i direcció d’Albert Arribas, va significar una important immersió en l’aprofundiment de l’expressivitat actoral des de la violència emocional continguda, amb LEAR es vol fer una passa més en aquest camí, experimentant amb la mètrica del vers regular sense que la música segresti la veritat emocional, sinó que sigui un aspecte «necessari» de l’expressió profunda de la ideologia del personatge.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page